مهر سازی کالج | طراحی مهر و ساخت فوری انواع مهر ژلاتینی و لیزری

مهر سازی

مهر سازی از خدماتی است که توسط تابلو ساز حرفه ای انجام می‌شود. تابلوسازی معمولا علاوه بر طراحی تابلو فروشگاه و مغازه به انجام کار مهر سازی بصورت تخصصی نیز می‌پردازد. مهر سازی معمولا در کنار سفارشات تبلیغاتی تابلو از سوی مشتریان ارائه می‌شود و انواع گوناگونی دارد. یک مهر سازی حرفه‌ای بایستی برای ساخت مهر‌ها طراحان حرفه‌ای و ایده‌های جذاب داشته باشد و بتواند خواسته‌های مشتریان را در مهر سازی با بهترین کیفیت انجام دهد. در همین راستا برای آشنایی بیشتر شما با مهر سازی و انواع آن، همچنین ویژگی‌های مهر سازی خوب و با کیفیت در ادامه مقاله بیشتر و مفصل‌تر در این رابطه صحبت خواهیم نمود. پس با ما همراه باشید تا درباره تاریخچه مهر سازی و روش‌های ساخت مهر آشنا شوید.

تاریخچه ساخت مهر

براساس عملکرد و نقش مهر سازی باستان می‌توان آنها را به چند گروه تقسیم کرد:

۱- مهرهای شخصی: که هیچگونه محدودیتی در استفاده از آنها برای طبقات مختلف مردم وجود نداشت و هر کسی بنابر تمایل خود می‌توانست یک یا چند عدد از آنها را داشته باشد.
۲- مهرسازی محلی و رسمی: این گروه مهرهای شخصی درباری اند که به طور مسلم نسبت به گروه اول محدوده کوچکتری را شامل می‌شوند.
۳- مهر سازی نذری: این گونه مهرها را شاه یا کاهن یا افراد عادی به یک خدا و یا معبد اهدا می‌کردند که در واقع جزو دارایی او محسوب می‌شدند. گاهی این مهرها به طور ویژه فقط به خدا تعلق داشت. گروهی معتقدند که این گونه مهرها در معاملات رسمی معابد و به وسیله کاهنان مورد استفاده قرار می‌گرفتند. بررسی‌های انجام شده در حوزه‌ی تاریخچه مهر نشان می‌دهد که حک و برش در مهرها و نقش مهرهای باستان احتمالاً متعلق به طبقه خاصی در ارتباط با کاخها بودند.

اولین مرحله مهر سازی ، شکل دادن سنگ بود که با ابزار تراش تیز انجام می‌شد. ابزارهای اولیه سنگهایی چون کوارتز و سنگ سمباده بودند. پس از شکل دادن سنگ نوبت به سوراخ کردن می‌رسید که با مته‌ سنگی که دارای نوک کروی یا لوله‌ای بودند انجام می‌شد. مرحله بعدی ایجاد طرح روی مهر بود. چگونگی سبک حکاکی در شکل ابزار تاثیر داشت. ساده ترین ابزار یک قلم حکاکی با نوک اریب یا تیز بود.

معرفی انواع مهر

در مهر سازی انواع متفاوتی از مهر در بازار موجود است که در ذیل به آنها اشاره می‌شود.

مهر برجسته برای اسناد و اوراق با ارزش که در مراکز مختلف صادر میشوند مورد استفاده قرار میگیرد و میتواند طرح مورد نظر را به طور برجسته بر روی کاغذ حک نماید.

مهر ژلاتینی برای مهرهای معمولی با میزان استفاده متوسط و هزینه پایین گزینه مناسبی هستند. پایه های مهرهای اتوماتیک ژلاتینی در سایزهای 1 تا 9 سانتی متر در دسترس هستند.

مهر لیزری این نوع مهر در صنعت مهر سازی از کیفیت بالاتر و طول عمر بیشتری نسبت به مهر های ژلاتینی برخوردار است و برای تولید این مهرها نیز زمان کمتری مورد نیاز است. این مهرها تنوع بالایی در سایزبندی دارند.

مهر برنجی خطاطی آن بر روی برنج کنده کاری می‌شود و همین باعث غیر قابل جعل بودن مهربرنجی و مورد تایید بودن از سمت دفاتر اسناد رسمی و بانک می‌باشد ،زیرا مهر برنجی قابل شبیه سازی حتی برای خود سازنده نیست.

تفاوت مهر ژلاتینی و لیزری

مهر لیزری یا همان مهر نوری در اثر تابش نور لامپ های فلش قوی با دستگاه مهر ساخته می‌شود. دقیقا مهر لیزری شبیه به مهر ژلاتینی اما با سرعت بالاتر از مهرژلاتینی ساخته می‌شود با این تفاوت که در مهر لیزری نیاز به نگاتیو کردن فیلم طرح نیست و همین امر اولین دلیل برای ارجح بودن مهرلیزری نسبت به ژلاتینی می‌باشد ، زیرا دیگر ما به پرینتر مخصوص مهر سازی نیاز نداریم و فقط کافیست پرینتر ما یک دست پرینت بگیرد .حسن دیگر اینکه شما زمان زیادی در مهر لیزری صرف ساخت مهر نمی‌کنید و در 30ثانیه مهر شما آماده خواهد شد.

از دیگر محاسن این نوع مهر سازی میتوان به نداشتن شستشو اشاره نمود که یکی از مراحل سخت برای ساخت مهر ژلاتینی است و در آن بصورت دستی ژلاتین را شستشو می‌دهند و همچنین در مرحله آخر که مهرلیزری یک پله عقب‌تر از مهرژلاتینی است مرحله اتمام کار و تست مهر می‌باشد که مهر لیزری به دلیل اینکه از پشت پلیمر باید جوهر مخصوص مهر لیزری آرام آرام وارد پلیمر شود به زمان نیاز دارد که این نکته چیزی از برتری مهر لیزری کم نمی کند.

روش ساخت مهر فوری

برای ساخت مهر فوری ابتدا پرینت طرحی که قرار است به صورت مهر به وجود بیاید را به صورت نگاتیو روی کاغذ کالک پرینت نموده و اسپری پر رنگ کننده را به آن می‌زنند. سپس ژلاتین را از سمتی که لایه تلقی بهتر جدا می‌شود جدا نموده و روی کاغذ کالک قرار می‌دهند و وارد مرحله نور دهی می‌نمایند. در این مرحله از مهر سازی ، مهر باید بین 7 تا 8 دقیقه در دستگاه نور دهی  نور به خود ببیند و کمتر یا بیشتر بودن این نور به نوع دستگاه مرتبط است. بعد از مرحله نور دهی کاغذ کالک را از زیر ژلاتین برداریم و دوباره ژلاتین را نور می‌دهیم. برخلاف دفعه قبل نور دهیم که به پشت نور مربوط است و مرحله آخر شستشو نام دارد.

در پایان این مطلب امید است با ارائه توضیحات بتوانید به مراحل مهر سازی آشنایی پیدا کرده و از این طریق بتوانید مهر با کیفیت را از سایر مهرها بشناسید. در این راستا مشاورین گروه تابلوسازی کالج نیز آماده ارائه مشاوره به شما مشتریان گرامی می‌باشند. لذا برای ثبت سفارش ساخت مهر و ساخت تابلو نئون پلاستیک و سایر خدمات چاپی می‌توانید از طریق شماره‌های درج شده در همین سایت با این گروه تماس حاصل فرمایید تا مشاورین گروه کالج بتوانند در انتخاب طرح برای مهر سازی به شما کمک نموده و بهترین طرح را برای شما ثبت و در اسرع وقت به شما ارائه نمایند. گروه کالج با ارائه خدمات در ساخت مهر دو رنگ و مهر تک رنگ نیز آماده پذیرش خدمات به شما کاربران گرامی می‌باشد. قیمت مهرسازی در تابلوسازی کالج مقرون به صرفه بوده و رضایت مشتریان همواره از دستاوردهای این گروه در طول سالها خدمت رسانی می‌باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده + 13 =

Call Now Button